Alle geheimen voor een mooie huid Elisa

Alle geheimen voor een mooie huid

Alle geheimen voor een mooie en stralende huid

 

Een gezonde en stralende huid komt voor het grootste gedeelte van binnenuit. Of je nu wilt of niet, als je gezond eet krijg je ook een mooiere huid.

Maar bespaar je de illusie dat ik alleen maar leef op salades, groene smoothies en vegetarische curry’s met quinoa. Ik ‘zondig’ namelijk dagelijks.

80% van de dag eet ik verantwoord en gezond en 20% gewoon waar ik zin in heb. Ik probeer wel zoveel mogelijk biologisch te eten en bepaalde e-nummers te vermijden.

Dus een stralende huid begint met gezonde voeding, maar daarvoor hoef je dus niet perse al het ongezonde te laten staan.

 

Gezonde vetten

Om je huid gezond te houden heb je gezonde vetten nodig zoals omega vetten die voornamelijk in vette vis en noten zitten zoals walnoten. Deze vetten zorgen ervoor dat je huid soepel blijft.

 

Alle geheimen voor een mooie huid. make up

Make-up

Ik draag tijdens mijn werk altijd make-up. Maar als ik een dagje vrij ben dan laat ik mijn huid het liefst een dagje ‘ademen’.

Vanaf het moment dat ik make-up ging dragen heeft mijn moeder me altijd achter mijn spreekwoordelijke broek aan gezeten om altijd mijn make-up er voor het slapen gaan af te halen.

En dat doe ik ook echt ALTIJD. Ik was mijn gezicht daarna met lauw water en een washandje. Dit is werkt als een soort lichte scrub.

 

Scrubben

Verder scrub ik mijn gezicht nooit. Ooit zag ik op tv een dermatoloog die vertelde hoeveel schade scrubs op je gezichtshuid kunnen aanbrengen.

Omdat de scrub korreltjes niet 100% perfect rond zijn maken ze minuscule krasjes in de huid. Vanaf het moment dat ik die microscopische beelden zag was ik voorgoed genezen van gezicht-scrubs.

 

Face wash

Sinds ik jaren geleden ben gestopt met het gebruiken van een face wash is mijn huid er stukken op vooruit gegaan. Mijn ervaring is dat je huid er erg van uitdroogt.

 

Zonnebank

Ooow wat vind ik dat lekker op een koude dag onder zo’n warme hoogtezon. Maar teveel zon is zeker niet goed voor je, want verbranden zorgt voor kans op huidkanker.

In de winter ga ik al jaren niet meer vaak naar de zonnebank, maar voordat het ‘blote benen seizoen’ start ga ik vaak een paar keer om iets kleur op te doen.

 

Zonnen alle geheimen voor een mooie huid

Zonnen

Zon hebben we nodig! Zonlicht brengt ons namelijk vitamine D. Vitamine is essentieel voor ons lichaam. Vitamine D door de zon krijg je binnen tussen mei en augustus.

In de maanden september tm maart helaas niet meer. Je doet er in die laatste maanden dan ook goed aan een vitamine D supplement te slikken in de vorm van cholecalciferol. Vitamine D zorgt ook voor minder depressies!

 

Zonnebrandcrème

Wees voorzichtig met de zon, maar geniet er wel degelijk van. Belangrijk is gewoon dat je niet verbrandt. Vermijd absoluut reguliere zonnebrandcrèmes wat ze je ook wijs willen maken.

De meeste zonnebrandcrèmes bevatten namelijk stoffen die juist kankerbevorderend werken en huidirritaties veroorzaken.

Ook zijn ze enorm hormoonverstorend. Deze stoffen kunnen de reden zijn waar ondefinieerbare kwaaltjes vandaan komen zoals: moeheid, eczeem, migraine, huiduitslag enz.

Ook het jezelf dichtsmeren in de zomer met zonnebrandcrème kan er juist voor zorgen dat je huid amper nog vitamine D opneemt! En die hebben we juist zo nodig!

Vermijd zonnebrandcrèmes met: 

oxybenzone
avobenzone
octisalate
ethylhexyl salicylate
octocrylene
homosalate (ook bekend onder de namen Homomenthyl salicylate, HMS, HS; 3,3,5-trimethyl-cyclohexyl-salicylate)
octinoxate

Gelukkig zijn er ook verantwoorde zonnebrandcrèmes op de markt zoals Skalaris en Sun Safe. Dit is de reden dat ik ook SPF uit mijn dagcrème vermijd.

Wist je trouwens dat je huid 60 tot 70% opneemt van wat je erop smeert? Dit komt dus echt IN je lijf terecht.

 

Dagcrème en hormoonverstorende stoffen

Wat ik belangrijk vind aan een dagcrème is net als bij zonnebrandcrème dat er niet te veel hormoonverstorende stoffen inzitten zoals:

Sodium Lauryl Sulfate (tast o.a. de natuurlijke beschermlaag van de huid aan, kan allergische reacties veroorzaken en de huid uitdrogen).

Parabenen (zijn hormoon verstorend omdat ze oestrogeen nabootsen. Ook worden ze terug gevonden bij autopsies in tumoren).

Ftalaten (Dit zijn weekmakers en worden gebruikt om plastic flexibel te houden. Plastic flesjes met ftalaten kun je beter niet gebruiken omdat ftalaten in het water oplossen en in je lichaam terechtkomen. Zeer hormoonverstorend).

Minerale oliën zoals vaseline en paraffine (Minerale oliën zijn afkomstig uit de petrochemische industrie, ofwel een restproduct van raffinaderijen. Petrolatum sluit je huid af.

Door het afsluiten van de huid ontregel je de natuurlijke vochthuishouding van je huid. Bovendien kan je huid door afsluiting geen afvalstoffen meer afvoeren. Gevolg: irritaties en een nog drogere huid).

Ook probeer ik alcohol in producten zoveel mogelijk te vermijden. Alcohol droogt de huid uit. Voor mij dus ook geen ‘bijzondere watertjes’ en tonics. Ook wil ik er absoluut geen SPF factor in hebben.

 

Ingrediënten

Weet trouwens dat ingrediënten in volgorde van hoeveelheid aangetoond worden op een etiket. Het ingredient dat als eerst aangegeven staat, daarvan zit er het meest in.

Dus als je een dagcrème ziet met als eerste of tweede ingredient alcohol, zou ik hem persoonlijk laten staan.

 

Druivenpit-olie

In de winter en als het echt warm is in de zomer gebruik ik als dagcrème ook vaak druivenpit-olie. Deze geweldige olie zit bomvol vitamine E en antioxidanten.

De antioxidanten zorgen ervoor dat het verouderingsproces minder snel gaat en het verzorgt de huid. Het voordeel van deze olie is dat het snel intrekt.

 

Vitamine E

Vitamine E houdt de huid elastisch en vertraagd (huid)veroudering. Vitamine E is als supplement verkrijgbaar, maar zit ook in grote hoeveelheden in o.a: amandelen, tarwekiemolie, zonnebloempitten, pijnboompitten en avocado.

 

shea butter alle geheimen voor een mooie huid

Shea butter wonder

Als nachtcrème gebruik ik tegenwoordig pure shea butter. Wat een FANTASTISCH spul is dat!

Shea butter is een crème. Een soort lichtgeel kleurige boter, die gemaakt wordt van noten van de karitéboom. Shea butter bevat o.a. vitamine E en A die helpen de huid stralend te houden en helpt tegen huidveroudering.

Ook wordt shea butter gebruikt als lippenbalsem, haarmasker en bij eczeem en psoriasis. Je hebt er maar heel weinig van nodig en het verzorgd en hydrateert geweldig goed.

Het trekt voor de dikte van de substantie redelijk snel in, maar te langzaam voor mij in de ochtend dus vandaar dat ik het als nachtcrème gebruik. Gewoon puur natuur zonder chemische stoffen. Ook heel goed tegen droge nagelriemen trouwens.

De geur van shea butter is typisch, vind je dit niet zo lekker? Koop dan de ontgeurde versie.

 

Maskertje

Ik gebruik niet vaak een maskertje. Alleen als ik eens in de zoveel tijd vind dat mijn huid echt een oppepper nodig heeft. Dan gebruik ik een natuurlijk kleimaskertje of een DIY maskertje van biologische kokosolie en havermout dat ik 20 minuten laat zitten. Dan spoel ik het af met lauw water.

Je kunt ook maskers maken van avocado en yoghurt, honing enz. Maar deze zuren werken op mijn huid helaas irriterend en laten mij eruit zien als een tomaat. Wellicht werken ze voor jouw huid juist wel heel goed. Dus ik zou zeggen, experimenteer er lekker op los.

 

Water

Water is een absolute must voor een gezonde huid. Als je 2 liter water per dag drinkt worden alle afvalstoffen afgevoerd uit je lichaam. Water hydrateert de huid en zorgt voor minder onzuiverheden.

 

Jade roller

Elke avond voor het slapen gaan geef ik mijn gezicht een massage met de jade roller. Dit bevordert de aanmaak van collageen dat rimpels kan verminderen en stimuleert de doorbloeding van de huid.

Jade staat bekent om zijn helende en zuiverende eigenschappen. Deze jade rollers zijn te koop in mijn praktijk.

Biologisch

Omdat ik zoveel mogelijk gifstoffen wil vermijden eet ik zoveel mogelijk biologisch. Pesticiden zijn gewoonweg giftig en mega ongezond. En dat heeft zijn weerslag op je gezondheid en je huid.

 

Huidproblemen oplossen

De meeste huidproblemen zijn hormonaal en goed te behandelen met een op maat gemaakt voedingsplan.

Op deze manier heb ik vele vrouwen en mannen geholpen en kwamen zij van hun huidklachten zoals: eczeem, acne, psoriasis, een onrustige/rode huid volledig af.

Wil je hier ook graag vanaf en ben je het zat om maar allerlei middeltjes op je huid te smeren? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsconsult en ik vertel je wat ik voor je kan beteken.

 

Tot slot

Dit zijn alle tips die goed werken voor mijn huid. Wellicht werken voor jouw huid weer net wat andere dingen.

Wat ik je kan meegeven is: probeer je huidproducten zoveel mogelijk natuurlijk te houden. Kies voor de juiste zonnebrandcrème en zorg dat je niet verbrandt. Eet en drink zo gezond mogelijk, want daar ligt te basis.

Wat is jouw gouden tip voor een mooie huid? Ik vind het leuk als je me dit laat weten!

Write a comment

Gratis voedingsschema gratis dieetschema

Wil jij nu beginnen met gezond afvallen?

Dan heb ik iets heel waardevols voor je. Namelijk een gratis proefweek voedingsschema waarmee je tot wel 3 kilo per week kunt afvallen!

Vul je gegevens hieronder in en download het gratis proefweek voedingsschema!

Bedankt! Je ontvangt het voedingsschema in je inbox.