Bietencarpaccio met frambozen en granaatappelpitjes

Op zoek naar een super skinny voorgerecht? Dan is de bietencarpaccio de uitkomst. Een lekker en fris voorgerecht dat zeker niet misstaat bij een mooi kerstdiner. De bietencarpaccio is makkelijk te maken en easy voor te bereiden. Je kunt de plakjes biet van te voren snijden en al evt. op de borden leggen. Bewaar tot dat je het gerecht gaat serveren in de koelkast en garneer vlak voor het opdienen. Eet smakelijk! 

 

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 10 gekookte bieten
  • 4 handjes gemengde sla
  • 100 g feta
  • frambozen
  • granaatappelpitjes (vers of uit de diepvries)
  • balsamico azijn
  1. Snijd de bieten met een scherp mes in dunne plakken en verdeel over 4 kleinere bordjes. Bijvoorbeeld ontbijt bordjes.
  2. Leg op ieder bord een handje sla en versier met de frambozen en granaatappelpitjes.
  3. Verkruimel over de bietencarpaccio de feta en drizzle er een beetje balsamicoazijn overheen.

*  Optioneel: je kunt er ook nog wat geroosterde pijnboompitjes overheen strooien. Rooster 2 eetlepels pijnboompitjes in een droge pan goudbruin en strooi over de bietencarpaccio.

 

Bang voor rode vingers? Hier een aantal tips:

– Wrijf je handen in met wat olijfolie voordat je begint met het snijden van de bieten, zo was je het bietenrood er makkelijk af.

– Trek rubberen handschoenen aan of doe boterhamzakjes om je handen.

 

 

 

Write a comment

Gratis voedingsschema gratis dieetschema

Wil jij nu beginnen met gezond afvallen?

Dan heb ik iets heel waardevols voor je. Namelijk een gratis proefweek voedingsschema waarmee je tot wel 3 kilo per week kunt afvallen!

Vul je gegevens hieronder in en download het gratis proefweek voedingsschema!

Bedankt! Je ontvangt het voedingsschema in je inbox.