Bietensalade met sinaasappeldressing

Ja het is zo ver, het is zomer! Tijd voor een heerlijk frisse salade van biet, appel en geitenkaas met een zoetzure sinaasappeldressing. Heerlijk als healthy lunch of bijvoorbeeld als side dish bij de bbq. Daarbij is deze salade super gezond want bieten zitten vol met vitaminen en antioxidanten. Ook zitten ze vol vezels waardoor je een langer verzadigd gevoel hebt.

 

 Ingrediënten:                                             (2 pers.)

 – 4 rode bieten
– 1 appel
– 30 gram geitenkaas
– 20 gram walnoten
– sap van 1 sinaasappel
– half theelepeltje mosterd
– 1 eetlepel olijfolie
– sap van een halve citroen
– 1 theelepel honing
– zout & peper
– handje verse peterselie

* spiraalsnijder en rubberen handschoenen

 

Schil de bieten en snijd ze in reepjes of met de spiraalsnijder. Schil de appel en snijd deze in blokjes. Verdeel de bietjes en appel over 2 borden. Voor de dressing doe je het sinaasappelsap, citroensap, olijfolie, honing, mosterd en wat peper en zout in een kommetje en roer goed door elkaar. Giet de dressing over de bietjes en garneer met geitenkaas, walnoten en wat peterselie.

 

Tip: Als je geen rubberen handschoenen in huis hebt, kun je voor dat je met de bietjes aan de slag gaat je handen goed inwrijven met olijfolie. Zo was je het rode sap makkelijker van je handen.

 

Enjoy!

Gratis voedingsschema gratis dieetschema

Wil jij nu beginnen met gezond afvallen?

Dan heb ik iets heel waardevols voor je. Namelijk een gratis proefweek voedingsschema waarmee je tot wel 3 kilo per week kunt afvallen!

Vul je gegevens hieronder in en download het gratis proefweek voedingsschema!

Bedankt! Je ontvangt het voedingsschema in je inbox.