Gezonde bobotie

Bobotie

Ik wilde dit heerlijke en kruidige recept al een tijdje maken, maar dan niet uit een pakje, maar gewoon lekker zelf. En dat is gelukt! Ik vind dit gerecht zelf echt heel lekker geworden en zo ook mijn tafel genoten. De hele schaal ging leeg. Hoe je dit lekkere Afrikaanse recept maakt lees je hier.

 

Ingrediënten Bobotie

4 personen

rijst voor 4 personen

2 handjes rozijnen

500 gr sperzieboontjes

1 grote ui

2 knoflookteentjes

2 groene appels

400 gr biologisch rundergehakt*

 

De saus

3 eieren

200 ml melk

 

Kruiden

2 dessertlepels kerrie

flinke snuf nootmuskaat

2 theelepels paprikapoeder

2 theelepels gemberpoeder

1 dessertlepel koriander

snufje kaneel

peper & zout

4 laurierblaadjes

 

*Liever een vegetarische variant maken? Kies dan voor vegetarisch gehakt ipv rundergehakt. 

 

Bobotie

 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de rijst voor 4 personen en kook de laatste 2 minuten de rozijnen mee. Kook de sperziebonen beetgaar in ongeveer 5 minuten.

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Schill de appels en snijd in blokjes.

Klop de eieren los samen met de melk in een kom met een snuf zout.

Bak de ui aan in wat olie en voeg daarna de knoflook toe. Voeg dan het gehakt toe samen met alle kruiden en specerijen. Wees niet te zuinig met zout, want anders wordt hij te flauw. Voeg dan de sperzieboontjes en de appel toe en roer goed door.

Doe dan het gehaktmengsel in de ovenschaal en giet het eimengsel erover. Leg daarop de laurierblaadjes en zet nog 30 minuten in de oven.

Serveer samen met de rijst. Enjoy!

 

Write a comment

Gratis voedingsschema gratis dieetschema

Wil jij nu beginnen met gezond afvallen?

Dan heb ik iets heel waardevols voor je. Namelijk een gratis proefweek voedingsschema waarmee je tot wel 3 kilo per week kunt afvallen!

Vul je gegevens hieronder in en download het gratis proefweek voedingsschema!

Bedankt! Je ontvangt het voedingsschema in je inbox.