Gezonde chips maken? Dat doe je met boerenkool! Boerenkool is een echte superfood. Het is rijk aan vitamine C, heeft een ontstekingsremmende werking en bevat veel mineralen zoals magnesium, kalium, calcium, koper en ijzer. Bovendien zit boerenkool bomvol vezels die goed zijn voor je spijsvertering. Kortom een heerlijke en gezonde snack.
Meer gezonde recepten en informatie over gezond afvallen vind je hier.
Ingrediënten:
– 200 gram boerenkoolbladeren
– 1 eetlepel olijfolie
– peper
– zout
– paprikapoeder
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Was de boerenkoolbladeren en dep ze goed droog met een theedoek. Knip de bladeren in stukjes, maar verwijder de harde nerf. Doe de bladeren in een kom met een eetlepel olijfolie, zout, peper en paprikapoeder. Hussel goed door elkaar. Leg de bladeren op een bakplaat met bakpapier en bak ze in 6 tot 10 minuten knapperig.
Enjoy!