Broccoli ovenschotel met gehakt en aardappel
Deze ovenschotel met broccoli, gehakt, paprika en aardappel is bij velen favoriet! Makkelijk en superlekker! Wil je liever een vegetarische versie maken? Vervang dan het rundergehakt door vegetarisch gehakt of laat het gehakt geheel weg. Ook lekker als je dus een dagje even geen vlees wilt.
Meer weten over gezond eten en afvallen? Kijk dan eens naar mijn succesvolle afslankmethode.
Ingrediënten voor 3 tot 4 personen:
(kokos)olie
1 ui
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 broccoli
300 g rundergehakt
450 g aardappelschijfjes
250 g gezeefde tomaten
geraspte kaas 30+
zout/peper
nootmuskaat
Italiaanse kruiden
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snipper de ui, pel de knoflook en snijd de paprika in blokjes.
Bak de aardappelschijfjes in (kokos)olie.
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en kook beetgaar in een paar minuutjes.
Fruit de ui aan in wat olie en voeg dan de paprikablokjes en geperste knoflook toe. Doe dan het gehakt met wat peper, zout en nootmuskaat erbij en bak rul. Voeg dan de gezeefde tomaten toe met de Italiaanse kruiden. Maak de saus op smaak met evt. nog wat zout.
Vet een ovenschaal in en verdeel de gebakken aardappelschijfjes over de bodem. Giet de gehaktsaus over de aardappelen en verdeel dan de broccoliroosjes er over.
Kluts 3 eieren met een snufje zout en verdeel over de broccoliroosjes.
Top af met een handje geraspte 30+ kaas en bak 20 minuten af op 180 graden in de oven.
Enjoy!
Meer gezonde recepten? Klik dan hier.
Ik vond het heerlijk
Ik heb met zoete aardappel schijfjes gedaan
Hoi Gerda,
Ow dat is natuurlijk ook een heel goede combinatie. Die ga ik zelf ook eens proberen! 🙂