Deze heerlijk carrot-cake kokos balletjes zijn echt verrukkelijk! Door de speculaaskruiden zijn ze heerlijk spicy en geeft het een ware Oosterse smaaksensatie. Een super gezonde en verantwoorde snack om jezelf en je gasten op te trakteren.
Ingrediënten
- 1 ½ kopje havermout
- 2 el speculaaskruiden
- 1 winterpeen of 6 kleine (normale) wortels
- 1 kopje dadels (ontpit)
- pecannoten
- geraspte kokos
Week de dadels 5 tot 10 minuten in heet water.
Maal de havermout fijn in de keukenmachine en doe in en grote kom.
Maal de geweekte dadels fijn in de keukenmachine en voeg toe aan de havermout in de kom.
Rasp de wortel of snijd in stukken en maal deze fijn in de keukenmachine. Voeg toe aan het havermout/dadel mengsel.
Voeg ook de speculaaskruiden toe en roer goed door elkaar.
Hak de pecannoten fijn of maal even in de keukenmachine.
Meng de fijngehakte pecannoten met de kokos en giet in een diep bord.
Maak balletjes van het havermout/dadel/wortel mengsel, rol deze door het noten/kokos mengsel en leg op een bord.
Is het ‘deeg’ te droog? Voeg dan wat water of gesmolten kokosolie toe. Is je deeg te nat? Voeg dan nog wat havermout toe.
Enjoy!