Chocoladecake met stukjes chocolade & walnoten

Deze luchtige chocoladecake met stukjes chocolade en walnoten is bij iedereen favoriet! Ik maakte deze o.a. bij de opening van Healthy by Elisa Ede en velen vroegen het recept. Bij deze dus! Enjoy!

Ingrediënten 

3 overrijpe bananen

60 gr dadels

Theelepel vanillepoeder

Snuf zout

3 eieren

1 theelepel koek & speculaaskruiden

1 theelepel bakpoeder

4 grote eetlepels cacao

150 gr kokosmeel

Scheutje (plantaardige) melk

30 gr pure chocolade (ik gebruik 92% cacao)

Flinke hand gebroken walnoten

*Optioneel een eetlepel honing.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, week de dadels 10 minuten in heet water en pel de bananen.
  2. Meng de bananen, dadels, vanillepoeder en een snufje zout in de keuken machine tot een gladde massa.
  3. Klopt 3 eieren los in de beslagkom, voeg de cacao, koek & speculaaskruiden en bakpoeder toe en meng goed door elkaar.
  4. Voeg dan het bananenmengsel, een scheutje melk en daarna het kokosmeel toe. Roer goed met een pollepel door elkaar. Het deeg is nu een soort mousseachtig mengsel.
  5. Breek de chocolade in kleine stukjes, verkruimel de walnoten en roer deze door het beslag. (Roer eventueel nog een eetlepel honing door het beslag).
  6. Vet een cakevorm in met kokosolie en giet je beslag in de vorm. Druk deze een beetje aan omdat het beslag zo luchtig is.
  7. Bak de cake af in ongeveer 45 tot 50 minuten. Laat de cake goed afkoelen voordat je hem uit de cakevorm haalt anders valt hij uit elkaar. Garneer eventueel met vers fruit.

Write a comment

Gratis voedingsschema gratis dieetschema

Wil jij nu beginnen met gezond afvallen?

Dan heb ik iets heel waardevols voor je. Namelijk een gratis proefweek voedingsschema waarmee je tot wel 3 kilo per week kunt afvallen!

Vul je gegevens hieronder in en download het gratis proefweek voedingsschema!

Bedankt! Je ontvangt het voedingsschema in je inbox.