De geneeskracht van kurkuma o.a tegen kanker

De geneeskracht van echte kurkuma o.a. tegen kanker

De geneeskracht van echte kurkuma o.a. tegen kanker

 

Kurkuma is een heerlijk kruid dat o.a. in kerrie zit en dit zijn gele kleur geeft. Je kunt kurkuma, dat ook wel geelwortel wordt genoemd, verkrijgen in poedervorm of vers. Vers lijkt kurkuma een beetje op gemberwortel. 

Ondanks de vele geneeskrachtige eigenschappen van kurkuma is de kans groot dat er in jouw keukenkastje niet-werkende kurkuma staat. Hierover vertel ik je alles verderop in dit blog, maar eerst even de gezondheidsvoordelen van deze health booster op een rijtje zetten. 

 

Kurkuma tegen Alzheimer 

Kurkuma is een van de meest krachtige kruiden die er is. Zo werkt kurkuma bewezen tegen Alzheimer. Alzheimer wordt veroorzaakt door een soort plaque in de hersenen. Kurkumine in kurkuma zorgt ervoor dat die plaque minder snel wordt opgebouwd.

 

Kurkuma tegen ontstekingen 

Kurkuma werkt helend door zijn werking tegen chronische ontstekingen. Ontstekingen zijn de oorzaak van vele ziekten en aandoeningen van astma, slijmvliesontsteking, hartontsteking, darmontsteking tot een hoge bloeddruk.

 

Verse kurkuma of poedervorm?

Kurkumina, een werkzame stof in kurkuma kan al in hele kleine doses antilichamen activeren in het lichaam waardoor het immuunsysteem sterker wordt. 2 Gram verse kurkuma helpt al om vrijeradicalen in het lichaam onschadelijk te maken. Zowel het verse kruid, het droge kruid als het supplement hebben hetzelfde effect. Kurkuma wordt tot 20x beter opgenomen in combinatie met zwarte peper. 

 

Kurkuma tegen kanker 

Kurkuma wordt gezien als het wondermiddel tegen kanker en kan vele soorten kanker helpen voorkomen. Naast het helpen voorkomen van kanker blijkt kurkuma ook heel werkzaam in combinatie met chemotherapie alleen dan wel in een hoge dosis.

 

De geneeskracht van kurkuma o.a. tegen kanker 2

 

Meer gezondheidsvoordelen van kurkuma zijn:

  • Kurkuma werkt antibacterieel
  • Kurkuma kan helpen bij psoriasis en andere huidaandoeningen
  • Versneld het helen van wonden
  • Kan tumorgroei remmen
  • Kan helpen bij het afvallen
  • Kurkuma is een natuurlijke pijnstiller
  • Ontgift de lever
  • Verlaagd het risico op leukemie bij kinderen
  • Kan kanker uitzaaiingen helpen voorkomen

 

Waarschuwing: Niet elke kurkuma is geneeskrachtig!

Kurkuma mag niet worden blootgesteld aan licht. De potjes uit de supermarkt zijn daarom ook geen goed idee. Mede omdat deze kurkuma niet alleen kurkuma bevat en vol zit met bestrijdingsmiddelen. De potjes die we goedkoop in de supermarkt kunnen kopen worden gemaakt van bespoten en genetisch gemanipuleerde geelwortel. De wortels worden  dan in heet water gekookt, gedroogd en tot poeder vermalen. Deze kurkuma varianten kunnen ook zeer schadelijke zware metalen bevatten. Ze zijn gewoon waardeloos behalve dat ze veel kleur bevatten.

 

Kurkuma Longa

Wil je voor een goed opneembare vorm van kurkuma gaan met geneeskrachtige werking? Kies dan voor de biologische kurkuma Longa. Dit is de enige kurkuma met een echt goede geneeskrachtige werking. De geur van kurkuma Longa is heerlijk kruidig, kerrie-achtig, terwijl de kurkuma uit de supermarkt alleen een beetje muf ruikt. Deze kurkuma Longa is dan niet zo goedkoop als in de supermarkt maar zijn geld vanwege zijn geneeskracht dubbel en dwars waard.

 

Kurkuma supplementen 

Kies je voor een supplement? Dan raad ik je Royal green tumeric complex aan. Tot dus ver de enige waarvan ik weet dat die echte geelwortel gebruikt.

 

Contra-indicaties:

Gebruik kurkuma niet in heel hoge dosissen zonder het raadplegen van een professional. (Max. 8 gram per dag).

Oppassen bij: zwangerschap, het geven van borstvoeding, kinderen onder de 6 jaar, galstenen, galblokkade, maagzweren en bij het gebruik van bloedverdunners.

 

Verkleurde nagels

Door de heftige gele kleur in kurkuma komt bij mij zeer regelmatig voor dat tijdens het koken mijn nagels geel kleuren. Niet getreurd dit is makkelijk op te lossen met een natuurlijk middel:

Nodig:

Bakje

Warm water

Tandpasta

Citroensap

(Oude) tandenborstel

Meng in een klein bakje of kopje wat warm water, wat tandpasta en een scheut citroensap. Meng even door elkaar en poets met dit middel je nagels. Het liefste met een elektrische tandenborstel zodat je je nagelriemen niet kapot poetst. Afspoelen met water en even insmeren met wat olie tegen het uitdrogen van je nagels. Bijvoorbeeld met kokosolie.

 

Kurkuma in recepten 

Kurkuma wordt met name in de Oosterse en Indiase keuken gebruikt. In curry’s, soepen en lekkernijen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Ik eet kurkuma ook op mijn gebakken ei, omelet, door een groentesapje of lekker door een zelfgemaakt slasausje. Wel altijd met zwarte peper voor een goede opneembaarheid. Of wat dacht je van een superfood latte met kurkuma voor een mega gezondheidsboost? Klik hier voor het recept. 

Write a comment

Gratis voedingsschema gratis dieetschema

Wil jij nu beginnen met gezond afvallen?

Dan heb ik iets heel waardevols voor je. Namelijk een gratis proefweek voedingsschema waarmee je tot wel 3 kilo per week kunt afvallen!

Vul je gegevens hieronder in en download het gratis proefweek voedingsschema!

Bedankt! Je ontvangt het voedingsschema in je inbox.