De geneeskracht van gevlekt longkruid bij Corona en longziekten
Longkruid is een plant die o.a. groeit in Nederland. Hij doet het goed als bodembedekker en is een groenblijvende plant met in de bloeitijd roze tot blauwe bloemetjes. Niet veel mensen weten dat longkruid zijn naam veel eer aan doet. Longkruid is namelijk bij uitstek een long-versterkende plant.
In het Latijn heet deze plant Pulmonaria officinalis. Pulmoniaria betekent long in het Latijns en de blaadjes hebben een beetje een eivormige vorm van een long.
Longkruid bevat veel interessante stoffen waaronder: slijmstoffen, looistoffen en mineralen zoals kalium, ijzer en kiezelzuur. Kiezelzuur wordt ook silicium genoemd. Brandnetel, smeerwortel en heermoes zijn ook siliciumkruiden.
Silicium is in ons lichaam te vinden in weefsels als botten, bindweefsel, pezen en kraakbeen. Het bevindt zich ook in de zachte organen, zoals de lever, nieren en longen. Silicium zet de weefsels in hun kracht. Een andere eigenschap van silicium is dat het overtollige mineralen verwijdert, zoals het aluminiumgehalte, een boosdoener bij ouderdomsklachten.
In de fytotherapie wordt longkruid o.a. gebruikt als thee en tinctuur bij aandoeningen zoals bronchitis en astma, maar blijkt ook zeer goed te werken bij Covid patiënten. Het helpt vooral voor het versterken van het bindweefsel, tegen emfyseem en bloedspuwing. Longkruid werkt verzachtend, slijmoplossend en hoeststillend. Bovendien werkt het ook nog koortsverlagend.
Verder wordt gevlekt longkruid inwendig gebruikt bij: het verhogen van de weerstand, werkt het ontstekingsremmend, zweetdrijvend, keelpijn verlichtend, tegen blaasontsteking en kan het helpen bij diarree.
Longkruid thee is te koop in kruidenwinkels of natuurlijk online. Voor het maken van gevlekt longkruidthee heb je longkruid nodig en een thee-ei of los theezakje. Neem voor een gezondheidskuur maximaal 3 kopjes per dag en doe dit niet langer dan 2 maanden. Of neem contact op met een professional.