De geneeskracht van rode bieten voorblad

De geneeskracht van rode bieten o.a. tegen kanker

De geneeskracht van rode bieten o.a. tegen kanker

 

Rode bieten zijn ware gezondheidsbommetjes. Ze zijn laag in calorieën en hebben heel veel gezonde eigenschappen. Rode bieten zijn knollen die onder de grond groeien die je zowel rauw kunt eten als gekookt. Zelf doe ik dagelijks een gekookte biologische biet door mijn sapje

Bieten bevatten namelijk heel erg veel antioxidanten en fytonutriënten die o.a. beschadigde cellen repareren. Fytonutriënten zijn in sommige gevallen zelfs geneeskrachtiger dan vitaminen en mineralen. In bieten zitten duizenden van deze verschillende fytonutriënten! 

 

Meer gezondheidsvoordelen die we kunnen toeschrijven aan rode bieten zijn o.a.:

  • Het verlagen van de bloeddruk
  • Beschermen tegen vrije radicalen
  • Ontgiften het lichaam
  • Werken ontstekingsremmend
  • Kunnen kankertumorgroei remmen
  • Helpen tegen Atherosclerose
  • Helpen tegen aderverkalking
  • Voorkomen ontstekingen

 

Langer leven door bieten?

In traditioneel Rusland wordt veel bietensoep gegeten. Sommige wetenschappers claimen dat dit de reden is voor het zo oud worden van de mensen in sommige streken. (Soms boven de 100 jaar). Dit is toe te schrijven aan de ontgiftende werking van bieten, hun kanker remmende werking en het detox effect van bieten in de tweede fase. Ook zitten er veel vezels in bietjes die ervoor zorgen dat voedingsstoffen beter worden opgenomen in het lichaam en kunnen bieten darmkanker voorkomen.

 

 

Verhoog je sportprestaties 

Bieten kunnen ook je sportprestaties verbeteren doordat ze de spieren efficiënter laten werken en de bloedvaten verwijden waardoor er meer zuurstof naar de spieren kan gaan.

 

Bieten in recepten 

Bieten geven wel vlekken als je niet oppast. Je moet je dus wel even een handigheidje vinden hoe je ze het beste bereid. Houd ze vooral boven de gootsteen is mijn advies. Ze zijn het in ieder geval waard veel meer gegeten te worden.

Bang voor rode vingers? Hier een aantal tips:

– Wrijf je handen in met wat olijfolie voordat je begint met het snijden van de bieten, zo was je het bietenrood er makkelijk af.

– Trek rubberen handschoenen aan of doe boterhamzakjes om je handen.

Je kunt bieten rauw eten bijvoorbeeld door de sla of gekookt door een smoothie, als salade met sinaasappel, sapje, soep of bieten carpaccio.

Write a comment

Gratis voedingsschema gratis dieetschema

Wil jij nu beginnen met gezond afvallen?

Dan heb ik iets heel waardevols voor je. Namelijk een gratis proefweek voedingsschema waarmee je tot wel 3 kilo per week kunt afvallen!

Vul je gegevens hieronder in en download het gratis proefweek voedingsschema!

Bedankt! Je ontvangt het voedingsschema in je inbox.