Gezonde Pad thai

Gezonde Pad Thai

Pad Thai

 

Pad Thai is niet alleen een feestje op je bord, maar ook een feest voor je smaakpapillen. Mijn versie van Pad Thai vind ik de lekkerste. Een licht, maar voedzaam gerecht dat zowel op een zwoele zomerse avond net zo lekker is als op een koele dag. 

De frisse limoen en het bosuitje maken het af, samen met de verse koriander. Als je daar niet van houdt kan je ook platte peterselie gebruiken. Toen ik deze foto maakte ben ik het partje limoen helemaal vergeten op de foto te zetten, maar in het recept staat hij wel.

Voor dit recept gebruikte ik voorgesneden nasi-bami groenten uit de koeling. Voorgesneden groenten zijn minstens zo gezond als verse groenten.

Ik nam voor de noedels de biologische volkoren noedels van Go-Tan. Ik vind deze superlekker en ze zijn een stuk gezonder dan de standaard noedels. Volkoren noedels zorgen ervoor dat je langer verzadigd bent. Ik kies het liefste voor biologische producten vanwege de meer schadelijke pesticiden die niet-biologische producten zitten.

Door de diverse groenten en specerijen is dit een zeer voedzaam en gezond recept met een heel scala aan eiwitten, talloze vitaminen en mineralen. Op en top Healthy proof dus. Ik zou zeggen: Enjoy!!!

 

Pad Thai

 

Ingrediënten voor 2 personen 

2 eieren

250 gr biologische kippendij

250 gr nasi-bami groenten (met taugé)

1 rode peper

2 teentjes knoflook

1 bosuitje

Handje gezouten pinda’s

1 el honing

3 el sojasaus

3 el vissaus of tamari

100 gr volkoren noedels (Go-Tan whole weat noodles bio)

1 limoen

Verse koriander voor de topping

 

Zo maak je het: 

Kook de 2 eieren gaar.

Snijd ondertussen de kip in blokjes, pel de knoflook en snijd de rode peper fijn.

Bak de kip aan in wat kokosolie tot deze goudbruin is. Voeg dan de nasi-bami groenten toe met de rode peper en knijp de knoflookteentjes uit. Bak even een paar minuutjes mee.

Roer ondertussen de honing, sojasaus en vissaus door elkaar in een kommetje en voeg toe. Roer even door en laat even staan op een heel laag vuurtje. Schep af en toe even om.

Kook nu de noedels gaar in ongeveer 5 minuten, giet af en mix door de kip en groenten.

Plet de pinda’s even met de vijzel of in een theedoek met een roller of pollepel. Snijd de lente-ui in ringen, snijd de eieren doormidden en de limoen in partjes.

Verdeel de Pad Thai over 2 kommen en top af met de pinda’s, lente-ui, eieren en een partje limoen. Verdeel er als laatste nog wat verse koriander over. (Ik knip verse kruiden altijd. Gaat soepeler dan snijden.)

Enjoy!

PS: Op de foto ben ik het partje limoen vergeten….

Write a comment

Gratis voedingsschema gratis dieetschema

Wil jij nu beginnen met gezond afvallen?

Dan heb ik iets heel waardevols voor je. Namelijk een gratis proefweek voedingsschema waarmee je tot wel 3 kilo per week kunt afvallen!

Vul je gegevens hieronder in en download het gratis proefweek voedingsschema!

Bedankt! Je ontvangt het voedingsschema in je inbox.