Gezonde quiche met spruiten en zoete aardappel

Gezonde quiche met spruitjes en zoete aardappel

Gezonde quiche met spruitjes en zoete aardappel

 

1 uur en 40 min. incl. oventijd 

Zin in een gezonde quiche die helemaal herfst-proof is? Dan zit je helemaal goed met deze comfortfood quiche. Net even wat gezonder dan een gewone quiche door de volkorenbodem en de groenten.

Spruitjes bevatten veel vitamine C en ook -K.  Vitamine K is een vitamine die tot de groep van vet oplosbare vitamines hoort, net als vitamines A, D en E. Dit houdt in dat deze vitaminen opgeslagen worden in het vetweefsel en zo als voorraadje kunnen fungeren. In water oplosbare vitaminen zoals vitamine C worden direct gebruik en bij een overschot scheidt het lichaam het automatisch weer uit. Vitamine K zorgt onder andere voor een normale bloedstolling maar ook voor sterke botten en gezonde bloedvaten.

 

Gezonde quiche met spruiten en zoete aardappel

 

Gezonde quiche met spruitjes en zoete aardappel

Ingrediënten 4-6 personen 

200 gr spruitjes

200 gr zoete aardappel

4 eieren

100 gr ricotta

100 gr feta

100 gr gerookte kipreepjes

1 el tijm

Zout & peper

Hand pecannoten

Voor de bodem

300 gr volkorenbloem

100 gr fijne havermout

180 gr roomboter (op kamertemperatuur)

2 eieren

6 el lijnzaad

Flinke snuf zout

 

Benodigdheden: taartvorm medium, bakpapier en bonen of rijst voor tijdens het bakken van de bodem als lege vulling.

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak de bodem door de ingrediënten van de bodem tot een deeg te kneden. Ik deed dit met de keukenmachine met deeghaken.

Verdeel het deeg over een ingevette medium taartvorm. Leg daarop het bakpapier en vul met de rijst of bonen zodat de taartbodem niet gaat rijzen tijdens het bakken. Bak de bodem 12 tot 15 minuutjes. Haal als deze klaar is uit de oven en zet even weg.

Haal de vorm uit de oven en verwijder het bakpapier met vulling en bak de bodem nog even 10 minuten zonder.

Snijd ondertussen het kontje van de spruiten en de spruiten doormidden. Schil de zoete aardappelen en snijd ik blokjes zo klein als dobbelsteentjes.

Breng wat water aan de kook en blancheer de spruiten en zoete aardappel een minuut of 3 a 4. Giet af in een zeef en laat heel goed uitlekken.

Klop in een kom dan 4 eieren luchtig en voeg de ricotta, flink wat zout, peper en een eetlepel tijm toe en meng met de garde goed door elkaar. Brokkel dan de feta erdoor en roer de gerookte kipreepjes erdoor.

Doe de groenten in de taartvorm en giet het ricotta mengsel erover. Bak de taart af in 30 tot 40 minuten op 200 graden.

Laat de taart even 5 minuten afkoelen en bestrooi ondertussen met de pecannoten.

Enjoy! 

 

Write a comment

Gratis voedingsschema gratis dieetschema

Wil jij nu beginnen met gezond afvallen?

Dan heb ik iets heel waardevols voor je. Namelijk een gratis proefweek voedingsschema waarmee je tot wel 3 kilo per week kunt afvallen!

Vul je gegevens hieronder in en download het gratis proefweek voedingsschema!

Bedankt! Je ontvangt het voedingsschema in je inbox.