Gezonde quiche met zoete aardappel, spinazie en walnoten
Een lekker en gezond recept dat zeer voedzaam is heb ik met dit lekkere, gezonde quiche-recept wel gevonden. Wat deze ‘quiche’ gezonder maakt is vooral het weglaten van de deegbodem. Die ik overigens ook totaal niet gemist heb.
Voor de vorm om de quiche in te gieten gebruikte ik een taartvorm bekleed met natgemaakt en uitgeknepen bakpapier. Maar je kunt natuurlijk ook een cakeblik of quichevorm gebruiken.
Deze glutenvrije quiche is gezond want deze zit boordevol eiwitten, bètacaroteen, ijzer en vitamines en mineralen. Waaronder kalium, ijzer, mangaan, vitamine c enz.
De combinatie van vezels en eiwitten zorgt voor een lekker vol gevoel.
Je kunt deze quiche ook koud eten als je over hebt als lunch. Of serveren met een frisse salade. Hij is klaar in ongeveer 50 minuten incl. baktijd. Veel plezier met maken!
Gezonde quiche met zoete aardappel, spinazie en walnoten
Ingrediënten voor 3 tot 4 personen
400 g zoete aardappel
2 uien
2 handen spinazie
2 teentjes knoflook
1 el Italiaanse kruiden
5 eieren
Handje walnoten
150 g geraspte kaas
Zout & peper
2 trostomaten
*taartvorm
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes of halve maantjes. Kook ze 6 tot 8 min. gaar.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen en pel de knoflook.
Giet de zoete aardappel af en doe in een kom.
Bak de ui flink glazig in wat kokosolie en voeg dan de spinazie toe tot deze geslonken is. Knijp dan de knoflookteentjes uit en roer een minuutje mee. Doe dit mengel in de kom bij de zoete aardappel.
Roer door het mengsel de Italiaanse kruiden, zout & peper, een hand walnoten, de eieren en bijna alle kaas.
Giet het mengsel in een met bakpapier beklede vorm een bestrooi met nog wat geraspte kaas. Leg daarop de plakken tomaat en bak af in ongeveer 30 tot 35 minuten.
Enjoy!