Gezonde sperziebonen ovenschotel met aardappel en gehakt
Kooktijd +- 60 min. waarvan 25 min. oven tijd.
Aangezien de broccoli ovenschotel al jaren dagelijks in de top 10 meest gemaakte recepten staat, dacht ik laat ik eens een nieuw oven recept maken, maar dan net even anders en met sperziebonen. Hier is hij dan, helemaal goedgekeurd en de voorspelling is dat deze hoog gaat scoren.
Waarom zijn sperziebonen gezond?
Om te beginnen bevatten sperziebonen veel vezels. Deze zorgen voor een gezonde spijsvertering en voor een verzadigd gevoel. De sperzieboon bevat bijzonder veel carotenen. Deze carotenen hebben een antioxidanten werking en beschermen en repareren onder andere onze cellen en beschermen ons tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Sperziebonen zijn laag in calorieën en tegelijkertijd zeer voedzaam. Ze passen dus perfect in een slank en gezond eetpatroon.
Sperziebonen ovenschotel met aardappel en gehakt
Ingrediënten 4 pers.
500 gr sperziebonen
500 gr aardappelschijfjes
2 uien
2 teentjes knoflook
400 gr biologisch mager rundergehakt of vega gehakt
1 el tomatenpuree
Nootmuskaat
Handje geraspte (30+) kaas
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Dop de boontjes, spoel af en kook gaar.
Bak ondertussen de aardappelschijfjes krokant.
Snipper ondertussen de ui en bak aan in wat kokosolie. Voeg dan het gehakt toe en maak op smaak met wat zout en peper. Knijp de knoflook er overheen en roer de tomatenpuree erdoor. Roerbak tot het gehakt gaar is.
Giet de boontjes af en bestrooi met wat nootmuskaat en wat zout.
Pak een ovenschaal en vet in met wat kokosolie.
Doe eerst het gehaktmengsel in de schaal, dan de sperziebonen en daarop de aardappelschijfjes. Top af met wat kaas en bak af in 25 minuutjes.
Enjoy!