Tiramisu kwarktaart
8 personen
Ingrediënten
150 g havermout
150 g walnoten
10 Medjoul dadels ontpit
4 el gesmolten kokosolie
1 liter magere kwark
1 mok sterke koffie
scheutje Amaretto
honing (naar smaak) (10 el)
1 pak lange vingers
1 tl vanillepoeder
8 blaadjes gelatine
3 grote rijpe bananen
cacao poeder
frambozen
1 ovenschaal
Zo maak je het:
Week de dadels 5 minuten in heet water en smelt de kokosolie in een pannetje.
Giet de dadels af en voeg samen met de havermout, walnoten en kokosolie toe aan de keukenmachine en mix tot een ‘deeg’.
Bekleed de bodem van de schaal met bakpapier en verdeel het mengsel over de bodem. Plakt het een beetje? Maak dan een lepel nat en druk en veeg het deeg uit. Zet in de koelkast.
Week 4 gelatineblaadjes 10 min in een kopje koud water.
Zet een mok sterke koffie. Doe die samen met een scheut Amaretto in een pannetje en laat even 10 minuutjes zacht koken. (Zo kook je de alcohol eruit). Haal van het vuur en roer er 2 el honing en de 4 gelatineblaadjes doorheen doorheen totdat de gelatine is opgelost. .
Doe ondertussen 500 g kwark in een grote kom en roer er honing door heen naar smaak zoals jij het lekker zoet vindt. Ik deed er 3 flinke eetlepels doorheen.
Haal de schaal uit de koelkast. Dip de helft van het pak lange vingers in het koffie/amaretto mengsel en verdeel over de schaal. Roer de rest van het koffie/amaretto mengsel door de 500 ml kwark met honing en roer goed door. Verdeel dit over de lange vingers. Dit is de onderste laag. Laat minimaal een uur opstijven in de koelkast.
Week 4 gelatineblaadjes 10 min in een kopje koud water. Giet het in een pannetje en verwarm tot dat de blaadjes zijn opgelost.
Roer de vanille en de gelatine door de overige 500 ml kwark samen met honing. Voeg zoveel toe als jij het lekker zoet vindt.
Haal de schaal uit de koelkast en bedek weer met lange vingers. Snijd de banaan in dunne plakken en verdeel die over de lange vingers. Giet daarover de rest van de kwark. Laat ongeveer 2 tot 4 uur opstijven. (Dit ligt een beetje aan hoe koud je koelkast is).
Haal de taart uit de koelkast en die wat cacao in een zeefje en bestrooi de bovenkant van de taart. garneer nog met wat frambozen en je tiramisu kwarktaart is ready!