Uiensoep met kaas-ster
4 tot 6 personen
Ingrediënten
1 flinke el roomboter
6 grote uien
1,5 liter groentebouillon (runderbouillon kan ook)
2 laurierblaadjes
Snuf gedroogde tijm
2 a 3 bladerdeegvelletjes (diepvries)
2 handjes geraspte Gruyère kaas
Zo maak je het:
Pel de uien en snijd in ringen.
Smelt de boter in een diepe pan met deksel en voeg de uien toe samen met wat zout en de laurierblaadjes. Bak aan en zet het vuur laag. Laat 45 min. pruttelen en roer af en toe.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en steek er met een koekjessteker sterren uit of snijd er een ster uit met een aardappelschilmesje. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de geraspte Gruyère kaas. Bak de sterren goudbruin in 10 tot 12 minuten.
Voeg na 45 minuten de bouillon toe aan de uien samen met de tijm en laat nog 10 minuten pruttelen. Maak op smaak met nog wat zout. Schenk de soep in de kommen en leg de kaas-ster erop vlak voor je de soep serveert.