Toetjes, taartjes, cakejes… Je kunt me er voor wakker maken. Deze appelcake is daar 1 van! Heerlijk met rozijnen, kaneel en lekker smeuïg. Veel plezier met bakken!
Ingrediënten:
kokosolie
60 gr dadels
100 gr bloem
2 overrijpe bananen
2 appels
handje rozijnen
scheutje havermelk
2 theelepels wijnsteenpoeder
theelepel kaneel
half theelepeltje vanillepoeder
3 theelepels koekkruiden
snufje zout
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakblik in met kokosolie. (Ik gebruikte een kleine cakevorm). En wel de ontpitte dadels 10 minuten in heet water.
- Snijd de appel in blokjes. (Door er wat citroensap over te gieten worden de appels minder snel bruin).
- Doe de bananen en dadels in de keukenmachine en mix tot een redelijk glad mengsel.
- Doe het bananenmengsel in een kom en voeg daar de bloem, kruiden en specerijen, scheutje havermelk, wijnsteenpoeder en een snuf zout aan toe. Roer goed door elkaar.
- Voeg als laatst de appelblokjes en rozijnen toe en roer door het beslag.
- Giet in de cakevorm en bak af in 45 tot 50 minuten.
Enjoy!