Japanse wokschotel met kabeljauw
Dit simpele wokgerecht is ideaal als je even snel, maar net iets anders op tafel wilt zetten. Ik maakte er bloemkoolrijst bij. Zo is dit gerecht lekker koolhydraatarm, maar je kunt er ook gewone rijst bij serveren natuurlijk.
Voor dit recept gebruikte ik zelf eens wild gevangen kabeljauw uit de diepvries (ontdooit) en dat vind ik voor in een wokschotel zoals deze prima.
Je kunt de verhouding soja en ketjap natuurlijk helemaal zelf bepalen. Door iets meer ketjap toe te voegen wordt de saus nog zoeter.
Kortom een lekker en gezond gerecht met vis en veel groenten. Bomvol gezonde omega 3 vetten en diverse groenten vol met vitaminen, vezels en mineralen.
Japanse wokschotel met kabeljauw
Ingrediënten voor 2 tot 3 personen
1 grote ui
2 teentjes knoflook
2 cm verse gember
400 gr Japanse wokgroente
4 el sojasaus
3 el ketjap
400 gr kabeljauw kan ook uit de diepvries (ontdooit)
Zo maak je het:
Snijd de ui in ringen en pel de knoflook.
Verhit wat kokosolie in de pan en fruit de ui aan. Ongeveer 5 minuten tot ze lekker zijn gekarameliseerd.
Schil en rasp de gember en knijp de knoflook uit en bak even mee.
Voeg dan de Japanse wokgroente toe en bak een paar minuutjes mee.
Doe dan de sojasaus en de ketjap erbij en roer goed door. Laat even 5 minuutjes pruttelen.
Snijd de kabeljauw in grove stukken en voeg toe. Laat nog even pruttelen tot de kabeljauw gaat is. Maak evt nog wat op smaak met zout en peper.
Serveer met bloemkoolrijst of zilvervliesrijst.