Een lekker snel comfort food recept met weinig calorieën. En nog ongelofelijk lekker ook! Daarbij is dit recept ook nog eens glutenvrij, vegan, lactosevrij en koolhydraatarm. Niets meer aan toe te voegen toch? Enjoy!
Ingrediënten Kruidige groentestoof
2 personen
250 g winterwortellen
1/2 grote courgette of 1 kleine
1 aubergine
1 knoflookteentje
400 g gepelde tomaten
1 blik kikkererwten
1 el honing
2 tl komijn
1 tl chilipoeder
zout
Hoe maak je het?
Snijd de wortelen in dunne plakken, de knoflook fijn en de courgette en aubergine in grove stukken (2×2 cm).
Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Bak alle gesneden groenten een paar minuten aan in wat olie. Voeg dan de honing, komijn en chili toe en roer goed door. Voeg dan de tomaten en kikkererwten toe en laat 15 tot 20 minuten pruttelen. Wordt hij iets te droog? Voeg dan 100 ml water toe. Maak als laatst goed op smaak met wat zout en enjoy!