Linzenrijst met broccoli en tempeh 

Linzenrijst met broccoli en tempeh

Linzenrijst met broccoli en tempeh

 

Zin in een snelle en gezonde maaltijd zonder dierlijke producten? Probeer dan eens deze vegan tempeh schotel met broccoli en linzenrijst. 

Broccoli is een heel gezonde groente die heel veel gezonde vitaminen en mineralen bevat. Zo ook tempeh, zoals hieronder staat beschreven en natuurlijk de macadamia noten.

 

Broccoli

Broccoli is een hele gezonde groente met weinig calorieën. Je kunt er dus heel veel van eten zonder aan te komen. Daarbij zit broccoli bomvol met gezonde vitaminen en mineralen en is daarom goed voor heel heel heel veel. Zo verlaagd broccoli artrose en werkt broccoli goed ter voorkoming van ontstekingen. Broccoli is goed voor je botten, omdat het veel calcium bevat. Broccoli is dus een superfood!

 

macadamia noten gezond?

Macadamia noten

Macadamia noten zijn echte gezondheidsbommetjes vol met gezonde vetten en mineralen die goed zijn voor je hersenen, zenuwstelsel en hormoonhuishouding. De stoffen mangaan, koper, ijzer, fosfor, seleen, kalium, calcium, magnesium en zink zorgen o.a. voor; vorming van nieuw bindweefsel, de aanmaak van witte en rode bloedcellen, een goede werking van de schildklier, reguleert de vochtbalans en bloeddruk, zorgt voor een goede geleiding van prikkels van en naar de hersenen en draagt bij aan een goed immuunsysteem.

 

Is tempeh gezond?

Tempeh is een prima vleesvervanger, gemaakt van gefermenteerde sojabonen die ook veel in de Indonesische keuken wordt gebruikt. Als je de ketjap versie niet kunt vinden kan de de naturel tempeh even marineren in wat ketjap. Tempeh bevat heel veel eiwitten die goed zij voor o.a. de opbouw en behoud van spieren. Ook bevat tempeh relatief weinig calorieën en bevat het veel vitaminen en mineralen waaronder: calcium, magnesium, vitamine B2, ijzer, mangaan, koper en fosfor. Allemaal stoffen die bijdrage aan een goed werken en gezond lijf. Ook is tempeh een goed probioticum. Dat houdt in dat de gezonde schimmels in tempeh zorgen voor gezonde bacteriën in de darmen. Hierdoor wordt de groei van slechte bacteriën geremd en dat zorgt voor een gezonde darmflora.

 

 

Linzenrijst met broccoli en tempeh

Ingrediënten 4 personen

200 gr zilvervliesrijst met linzen (merk Gwoon)

180 gr blokjes tempeh ketjap (AH)

1 broccoli

Sambal (Manis) naar smaak

Handje macadamia noten

 

Zo maak je het: 

Kook de zilvervliesrijst met linzen volgens de verpakking.

Bak ondertussen de tempeh in kokosolie knapperig in ongeveer 10 minuutjes (op middel hoog vuur) en kook de broccoli in zout water beetgaar in 4 minuutjes.

Giet de broccoli af. Doe de rijst, met de broccoli in de pan bij de tempeh en roer de sambal erdoor. Top af met de fijngehakte macadamia noten.

Enjoy!

 

 

Write a comment

Gratis voedingsschema gratis dieetschema

Wil jij nu beginnen met gezond afvallen?

Dan heb ik iets heel waardevols voor je. Namelijk een gratis proefweek voedingsschema waarmee je tot wel 3 kilo per week kunt afvallen!

Vul je gegevens hieronder in en download het gratis proefweek voedingsschema!

Bedankt! Je ontvangt het voedingsschema in je inbox.