Makkelijke enchilada’s met kip of vega kip
Oké, weer een superlekker recept dat ook nog eens heel erg makkelijk te maken is. Ik gebruikte voor dit recept de Provençaalse groentemix van de Albert Heijn omdat ik die nog had liggen, maar met restjes paprika, ui en eventueel andere groenten kan het natuurlijk ook. Paprika hoort er wel echt in vind ik.
Normaal gesproken gebruik ik voor de saus eigenlijk altijd crème fraîche bij enchilada’s, maar deze zuivelspread heeft gewoon net wat meer smaak. En dat past bij dit simpele recept heel goed. Kortom ik ben fan van dit recept!
Voor de wraps gebruik ik altijd volkoren wraps. Net even wat voedzamer en gezonder. Ik pakte deze keer de medium maat van 20 cm. Die paste mooi in de ovenschaal. Door de diverse groenten past dit recept prima bij een verantwoorde leefstijl.
Makkelijke enchilada’s met kip of vega kip
Ingrediënten voor 4 wraps (2 personen)
100 gr kipfilet in blokjes of vegetarische kipstukjes
400 gr Provençaalse groentemix (AH)
Paprikapoeder
Knoflookpoeder
Zout & peper
4 el zachte zuivelspread light naturel (AH)
4 volkoren wraps van 20 cm
4 el geraspte kaas
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak de kipblokjes aan in wat kokosolie en voeg daarna de Provençaalse groenten toe.
Maak op smaak met de paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper. Bak ongeveer 7 minuutjes tot de groenten goed gaar zijn.
Besmeer het midden van de wraps met de zuivelspread, verdeel het kip-groente mengsel er overheen en rol op.
Leg ze in een ingevette ovenschaal en top af met de geraspte kaas.
Bak af in 15 minuutjes tot de kaas gesmolten is.
Enjoy!