Marokkaanse groente couscous

Marokkaanse groente couscous 

Marokkaanse groente couscous

 

Ik kan me de eerste keer dat ik couscous at nog heel goed herinneren. Zo ongeveer 14 jaar geleden na een late stapavond nam een vriend mij mee naar een restaurant op de Amsterdamse straatweg in Utrecht waar zijn vriend voor ons couscous kookte. Het was daadwerkelijk verrukkelijk! Ik moest het wel met mijn handen eten, want dan wat het het lekkerst. Dat deed ik haha.

Die smaak heb ik nooit meer geproefd. Zelfs niet tijdens mijn vakantie in Marokko waar ik anderhalf jaar geleden een rondreis maakte. Maar één ding is zeker… zoals Marokkaanse mensen couscous maken kan niemand dat. Ook ik niet, want ik maak thuis altijd de snelle versie uit de pan. Terwijl ik wel een tajine heb trouwens, maar ik gebruik hem te weinig.

Wat ik ook een overheerlijk Marokkaans gerecht vind is de zaalouk. Dat is ook zo’n topper! Lekker ook voor bij de couscous.

Des al niet te min is deze snelle, iets verbasterde couscous versie ook lekker! Helemaal met de 100% meukvrije Marokkaanse groente couscous pasta van Fairtrade original.

Zoals je wellicht weet ben ik geen pakjes en zakjes fan. Ze zitten vaak vol ongezonde en zelfs ziekmakende toevoegingen, veel zout en suikers. Maar Fairtrade original doet daar gelukkig niet aan mee. Ik ben ook fan van hun curry pasta’s waarmee je snel de lekkerste curry’s maakt.

Ik kies zelf voor de biologische volkoren couscous van AH. Ik vind er net wat meer smaak aan zitten dan aan gewone couscous en het is wat gezonder omdat er meer vezels in zitten. Hierdoor ben je langer verzadigd en stijgt je bloedsuiker spiegel niet zo snel. De voorverpakte groentemixen van AH vind ik voor snelle gerechten zoals dit een uitkomst. Ik gebruikte voor dit recept de Provençaalse groentemix van AH. Wees niet bang dat voorgesneden groenten ongezond zijn, want dat is zeker niet zo. Als je groenten namelijk snijdt maken ze antistoffen aan. En die antistoffen zijn juist weer heel gezond voor ons!

Kortom een lekker en simpel recept vol gezonde groenten en zonder troep. Ideaal tijdens het afvallen!

 

 

 

Marokkaanse groente couscous recept

Ingrediënten voor 2 personen 

  • 1 zakje Provençaalse groentemix (AH)
  • 100 gr fijngesneden broccoliroosjes
  • 1 zakje Fairtrade original Marokkaanse groente couscous
  • 100 gr biologische volkoren couscous
  • 1/2 citroen in partjes
  • Zout
  • Water
  • 200 gr kikkererwten (uitgelekt)
  • Verse peterselie

 

Zo maak je het

Doe 120 ml heet gekookt water in een kom en met de couscous en laat afgedekt staan. (Ik leg er gewoon een bordje op).

Bak alle groenten aan in wat kokosolie en voeg de couscouspasta toe en 100 ml water. Roer goed door tot dat de groenten (beet)gaar zijn.

Voeg dan de kikkererwten toe en warm even mee. Maak evt. nog wat op smaak met wat zout.

Roer de couscous los met een vork en verdeel samen met de groenten over de borden. Garneer met wat partjes citroen en verse peterselie.

Knijp de citroen over het gerecht voordat je het opeet. Dat geeft echt een lekkere frisse smaak.

Enjoy! 

 

 

Marokkaans-Groentecouscous

Write a comment

Gratis voedingsschema gratis dieetschema

Wil jij nu beginnen met gezond afvallen?

Dan heb ik iets heel waardevols voor je. Namelijk een gratis proefweek voedingsschema waarmee je tot wel 3 kilo per week kunt afvallen!

Vul je gegevens hieronder in en download het gratis proefweek voedingsschema!

Bedankt! Je ontvangt het voedingsschema in je inbox.