Heerlijke Mexicaanse schotel met bimi. Super gezond en gemaakt in een handomdraai!
Ingrediënten: (2 pers.)
- Olijf- of kokosolie
- 1 ui (gesneden)
- 1 rode paprika
- 1 bouillonblokje
- 1 pot kidneybonen
- 1 klein blikje mais
- 200 gram bimi
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel oregano
- peper & zout
Zo maak je het:
- Fruit de ui aan in een beetje olie en bak daarna de paprika en bimi even mee.
- Roer daarna het bouillonblokje erdoor met evt. een klein scheutje water.
- Knijp dan het teentje knoflook erdoor en voeg de oregano toe.
- Voeg daarna de kidneybonen en mais toe en warm even mee.
- Maak nog wat op smaak met peper en evt. wat zout.
Variatie tips: Je kunt er runder- of vegetarisch gehakt doorheen doen. Serveer met rijst, wrap, taco en bestrooi als je dat lekker vindt met wat geraspte kaas. Of eet het gewoon lekker zo, super gezond!
Enjoy!