Paddenstoelen wellington vegetarisch hoofdgerecht kerst diner

Paddenstoelen wellington

Paddenstoelen wellington vegetarisch hoofdgerecht kerst diner

 

Paddenstoelen Wellington

4 personen 

 

Ingrediënten paddenstoelen Wellington

1 verse bladerdeegrol (AH koelvak)

500 gram gemengde paddenstoelen

2 uien

1/2 el tijm

2 el crème fraîche

1 el dijon mosterd

1 el kokosolie

1 ei

1 velletje bladerdeeg (diepvries)

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de ui en snijd in ringen en snijd de paddenstoelen in plakjes.

Doe wat olie in de pan en bak de ui aan samen met wat peper en zout. Zet het vuur laag en laat de uien 20 minuten karameliseren. Schep af en toe om.

Doe de ui na 20 minuten in een kom en zet weg. Doe dan weer wat olie in de pan en voeg de paddenstoelen toe. Bak de paddenstoelen zo’n 10 minuten.

Voeg dan de gekarameliseerde uien toe samen met de mosterd, crème fraîche en de tijm en roer goed door. Maak evt. nog wat op smaak met peper en zout.

Rol de bladerdeegrol uit op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het mengsel over 1 kant van de bladerdeegplak. Houd iets ruimte over aan de rand om het goed dicht te kunnen ‘plakken’. Vouw de lege helft eroverheen en druk hem aan de randen voorzichtig dicht.

Druk met een koekjes-steker sterren uit het velletje bladerdeeg en leg ze op de Wellington. Als je geen steker hebt kan je ze ook met een aardappelschilmesje snijden.

Klop een ei op en bestrijk de Wellington met het ei.

Bak de Wellington af in 30 minuten. Wordt hij te bruin? Dek hem dan even af met een strook bakpapier.

 

 

Write a comment

Gratis voedingsschema gratis dieetschema

Wil jij nu beginnen met gezond afvallen?

Dan heb ik iets heel waardevols voor je. Namelijk een gratis proefweek voedingsschema waarmee je tot wel 3 kilo per week kunt afvallen!

Vul je gegevens hieronder in en download het gratis proefweek voedingsschema!

Bedankt! Je ontvangt het voedingsschema in je inbox.