Ik was het bijna vergeten… Vandaag is het international pancakeday! Dat kon ik als pannenkoeken lover toch echt niet zomaar voorbij laten gaan en dus bakte ik deze glutenvrije bananenpannenkoeken met romige chocoladesaus. Voor deze pannenkoeken heb je geen eieren nodig en zijn dus helemaal vegan! Ik gebruikte hiervoor in de plaats flax eggs. Say what!? Hoor ik je denken… Een flax egg is een plantaardige ei vervanger en kun je super simpel zelf maken:
Voor 1 flax egg roer je 1 eetlepel gebroken lijnzaad en 2,5 eetlepel water door elkaar en laat dit een kwartiertje staan. Zo simpel is het! Heb je heel lijnzaad? Geen probleem meng deze even fijn in de keukenmachine, blender of met de staafmixer. Tijd om deze heerlijke fluffy pannenkoeken te gaan bakken!
Ingrediënten voor ± 8 pannenkoekjes
100 g amandelmeel
100 g boekweitmeel
2 flax eggs (zie omschrijving in bovenstaande tekst)
1,5 theelepel bakpoeder
1 mespuntje vanillepoeder
half theelepeltje kaneel
150 ml plantaardige melk
2 eetlepels ahornsiroop
snuf zout
1 geprakte banaan (hoe rijper hoe zoeter)
Ingrediënten voor de chocoladeroom:
75 ml plantaardige room (Ik gebruikte kokosroom)
3 eetlepels (rauwe) cacao (of 2 eetlepels cacao en 1 eetlepel carobepoeder)
ahornsiroop
Nodig:
mengkom
garde
pan
- Meng alle ingrediënten voor het pannenkoekenbeslag goed door elkaar. Ook de geprakte banaan.
- Warm wat (kokos)olie op in een pan op laag vuur en maak steeds 3 pannenkoekjes van 2 eetlepels beslag. Het beslag is vrij dik dus loopt niet uit. Bak de pannenkoekjes op laag vuur ongeveer 2 tot 3 minuten per kant tot ze mooi goudbruin zijn.
- Voor de chocoladeroom klop je eerst de plantaardige room even een beetje luchtig met een garde. Voeg daarna de cacao en ahornsiroop naar smaak toe en roer goed door.
- Beleg je pannenkoekjes met nog wat plakjes banaan en giet de chocosaus erover. Ready zijn je mega lekkere pannenkoeken!
Enjoy!