Pompoencake met pecannoten
Kooktijd 65 min. waarvan 25 min. oven tijd
De worteltaart kende je vast al als het om groente in zoete recepten gaat en ken je deze gezonde brownies met avocado al? Maar wist je dat je met pompoen ook heerlijke zoete baksels kunt maken? Bijvoorbeeld deze lekkere comfortfood pompoencake met pecannoten. Heel erg herfst-proof en nog verantwoord ook. In dit recept gebruik ik pompoen blokjes uit de diepvries onder andere verkrijgbaar bij AH. Scheelt een heleboel snijwerk en is net zo gezond.
Waarom is pompoen zo gezond?
Pompoen is rijk aan vezels waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt. Ook is deze heerlijke oranje leukerd zeer rijk aan calcium, kalium, ijzer en vitamine A, -B en -C.
De pompoen bevat pectine dat zeer bevorderlijk is als je gewicht wilt verliezen, doordat de pectine het glucosegehalte en cholesterolgehalte verlaagd.
De bètacaroteen helpt de huid beschermen tegen UV straling. Kortom een blijvertje dus die pompoen! Meer weten over pompoen en wat je er nog meer mee kunt maken? Kijk dan eens hier! Het zal je verassen!
Pompoencake met pecannoten
Ingrediënten
450 gr pompoenblokjes (diepvries)
250 gr volkoren bloem
4 eieren
7 gr baking soda
1/2 tl vanille
1 el koek en speculaaskruiden en/of kaneel
Snuf zout
1 rijpe banaan
100 ml honing
Hand pecannoten
*Optioneel: voor de topping:
120 gr verse roomkaas (light) of Griekse yoghurt
2 el honing
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kook de pompoenblokjes gaar in water en giet af. Laat even afkoelen.
Doe dan de overige ingrediënten (behalve de pecannoten) met de zachte pompoenblokjes in een kom en mix met de handmixer tot een gladde massa.
Verkruimel een handje pecannoten en roer door het beslag.
Giet het beslag in een ingevette cakevorm en bak af in 45 minuten.
Laat als de cake gaar is goed afkoelen.
Meng voor het serveren de roomkaas en honing door elkaar en besmeer de cake ermee. Versier met nog wat pecannoten.
Enjoy!
PS: Bewaar de cake in de koelkast, koud is hij erg lekker. Geen zin om de topping te maken? Zonder is hij ook heerlijk!