Risotto met bloemkoolrijst

Dit heerlijke en makkelijke recept wil ik al een tijdje met jullie delen.

Ik ben gek op risotto, maar het is zo calorierijk! Door de rijst van de risotto te vervangen door bloemkoolrijst is deze versie gezonder, laag in koolhydraten en echt mega lekker. Ik zou zeggen try for yourself, you will love it!

 

Wil jij lekker blijven eten én afvallen? Kijk dan eens naar mijn succesvolle afslankprogramma’s. 

 

 

Ingrediënten voor 3 tot 4 personen:

 

1 bloemkool

150 gr kastanjechampignons

1 courgette

100 gr (diepvries) doperwten

1 grote ui

2 teentjes knoflook

1 citroen

200 ml groentebouillon

Parmezaanse kaas

1 el mosterd

klontje boter

peper & zout

sojasaus

 

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en maal ze in de keukenmachine tot ‘rijst’. (Bij een grote bloemkool gaat dit makkelijker in 2 x).

 

Snijd de ui en de knoflook fijn, de champignons in plakjes en maak slierten van de courgette met een spiraalsnijder of snijd in dunne sliertjes.

 

Bak de ui en de knoflook aan in wat olie en voeg dan de champignons toe en bak mee tot deze vocht af beginnen te geven.

 

Voeg dan de bloemkoolrijst toe en bak even mee. Voeg de groentebouillon toe en laat ongeveer 2 minuutjes pruttelen.

Voeg dan de doperwtjes en courgette slierten toe en warm deze even mee.

 

Zet het vuur uit en roer er een klontje boter, een eetlepel mosterd en wat citroensap doorheen.

Maak op smaak met peper, zout en evt. wat sojasaus.

 

Verdeel over de borden en rasp er flink wat Parmezaanse kaas overheen.

 

Enjoy!

 

 

Meer lekkere en gezonde recepten vind je hier.

Write a comment

Gratis voedingsschema gratis dieetschema

Wil jij nu beginnen met gezond afvallen?

Dan heb ik iets heel waardevols voor je. Namelijk een gratis proefweek voedingsschema waarmee je tot wel 3 kilo per week kunt afvallen!

Vul je gegevens hieronder in en download het gratis proefweek voedingsschema!

Bedankt! Je ontvangt het voedingsschema in je inbox.