Snelle en romige courgettesoep 

Snelle en romige courgette soep 

Snelle en romige courgette soep

 

Soms heb ik zin lekkere warme soep die lekker snel klaar is. Deze gezonde courgette soep is binnen een half uurtje klaar en is al tijden favoriet bij mij en mij vrienden. We maken deze soep zelf vaak voor elkaar als we over hebben.

Zo gezond is courgette

Courgette is een hele gezonde groente bomvol vitamine C en A. Daarbij bevatten courgettes veel vezels die goed zijn voor de darmflora. Ook bevat courgette foliumzuur dat goed is tijdens de zwangerschap.

 

Snelle en romige courgette soep

Ingrediënten 4 tot 6 koppen

1 kleine ui

1 teentje knoflook

1,5 courgette

1 bouillonblokje (Herbes de Provence van Natur Compagnie)

1,5 liter gekookt water

Takje verse tijm

1 el crème fraîche

Snijd de ui en de knoflook fijn en bak aan in wat olie. Snijd ondertussen de courgette in dunne halve maantjes en doe die erbij. Bak even aan en kook ondertussen het water.

Doe het bouillonblokje erbij samen met het water en laat zachtjes pruttelen tot dat de courgette zacht genoeg is. (Een minuut of 10 tot 15).

Roer de verse tijm erdoor samen met een eetlepel crème fraîche. Zet het vuur uit en pureer het tot een gladde soep. Maak evt. nog wat op smaak met wat zout en peper. Enjoy!

Write a comment

Gratis voedingsschema gratis dieetschema

Wil jij nu beginnen met gezond afvallen?

Dan heb ik iets heel waardevols voor je. Namelijk een gratis proefweek voedingsschema waarmee je tot wel 3 kilo per week kunt afvallen!

Vul je gegevens hieronder in en download het gratis proefweek voedingsschema!

Bedankt! Je ontvangt het voedingsschema in je inbox.