Stoof van zoete aardappel, venkel, ui en gehaktballetjes

Dit recept staat in mijn persoonlijke top 5. Ik kan deze heerlijke Oosterse stoof elke week wel eten zonder dat deze verveeld. Daarom moest ik dit recept vol gezonde groenten natuurlijk met jullie delen! Je kunt dit gerecht zowel met vlees als vegetarisch maken door de gehaktballetjes te vervangen voor vegetarische of vegan gehaktballetjes. Enjoy dit overheerlijke comfy food recept!

Meer gezonde recepten en informatie over gezond afvallen vind je hier. 

 

 

Ingrediënten 2 tot 3 personen

 

300 g zoete aardappelen

1 venkelknol

200 g Incagranen of bulgur

50 g rozijnen

2 el olijfolie

1 ui

1 el baharat (kruiden mengsel Jonnie Boer)

400 ml gepelde tomaten

300 g rundergehaktballetjes of vegetarische gehaktballetjes

4 el (volle) yoghurt of kwark

 

Kook de Incagranen of bulgur volgens de verpakking. Voeg de laatste minuut de rozijnen toe.

Snijd ondertussen de zoete aardappel in stukken van ongeveer 2 bij 2 cm , de ui fijn en de venkel in dunne plakken. (Bewaar het groen van de venkel voor de garnering).

Bak de ui aan in wat olie samen met de baharat kruiden.

Voeg de aardappel toe en bak 5 min. mee.

Voeg dan de tomatenblokjes toe en laat 5 minuten stoven. Voeg dan de venkel toe en laat het geheel nog 10 min. stoven.

Bak ondertussen de gehaktballetjes gaar.

Maak de stoof wat op smaak met peper en zout en verdeel over de borden.

Schep de gehaktballetjes erover en besprenkel met de yoghurt. Garneer met het venkelgroen.

 

Enjoy!

Write a comment

Gratis voedingsschema gratis dieetschema

Wil jij nu beginnen met gezond afvallen?

Dan heb ik iets heel waardevols voor je. Namelijk een gratis proefweek voedingsschema waarmee je tot wel 3 kilo per week kunt afvallen!

Vul je gegevens hieronder in en download het gratis proefweek voedingsschema!

Bedankt! Je ontvangt het voedingsschema in je inbox.