Paella met bloemkoolrijst

Supergezonde 15 minuten paella met bloemkoolrijst

Supergezonde 15 minuten paella met bloemkoolrijst

 

Deze zomer was ik op vakantie in Mallorca en daar heb ik me toch lekkere paella gegeten! Met sangria, dat dan wel… maar het was vakantie! Hoewel ook gewone paella (lees: met rijst) ook helemaal niet ongezond is, vond ik het een leuk idee om een nog gezondere en koolhydraatarme versie van paella te maken. Paella met bloemkoolrijst en veel groenten. Dat is gelukt en ik vind het bijzonder lekker geworden. Zeker voor een recept dat echt binnen 15 minuten op tafel staat. Voorgesneden- en diepvriesgroenten zijn ideaal voor snelle eenpansgerechten. En ook gewoon hartstikke gezond.

Ik gebruikte voor dit recept Fruits de Mer diepvries zeevruchten van de Jumbo, maar je kunt bijvoorbeeld ook alleen garnalen gebruiken. Omdat de supermarkt geen paella-kruiden had probeerde ik het een keer met gamba en scampi kruiden. Ik vond de smaak prima, maar ik vind het ingrediënt ‘natuurlijk aroma’ altijd dubieus. Vaak wordt hiermee namelijk gistextract of e-nummer e-621 mee verbloemd. Waarom ik dit niet wil eten leg ik je uit in dit blog. Paella-kruiden verkopen ze sowieso bij Eko plaza en andere bio-winkels. Ook gebruikte ik een beetje saffraan voor het echte ‘paella-gehalte’. Mega bijzondere medicinale eigenschappen heeft saffraan trouwens. En laat ik daar nu een tijdje geleden ook een blog over geschreven hebben 😉 Die vind je hier.

Veel plezier met het maken van deze megasnelle en gezonde paella met bloemkoolrijst. Ik ben heel erg benieuwd wat je er van vindt!

 

Paella met bloemkoolrijst

 

Supergezonde 15 minuten paella met bloemkoolrijst

Ingrediënten voor 3 personen 

250 gr fijne soepgroente

400 gr bloemkoolrijst

150 gr tuinerwten (diepvries)

350 gr fruits de mer (diepvries)

Paar draadjes saffraan

1 el paella-kruiden of scampi & garnalen kruiden

 

Zo maak je het: 

Fruit de soepgroenten even aan in wat kokosolie. Voeg dan de fruits de mer en de tuinerwten toe en bak even een paar minuten mee.

Doe dan de bloemkoolrijst erbij met de kruiden en saffraan. Bak alles nog een paar minuten en maak evt. nog op smaak met zout, peper en kurkuma.

Enjoy!

 

Paella met bloemkoolrijst

 

Write a comment

Gratis voedingsschema gratis dieetschema

Wil jij nu beginnen met gezond afvallen?

Dan heb ik iets heel waardevols voor je. Namelijk een gratis proefweek voedingsschema waarmee je tot wel 3 kilo per week kunt afvallen!

Vul je gegevens hieronder in en download het gratis proefweek voedingsschema!

Bedankt! Je ontvangt het voedingsschema in je inbox.