Turkse groentekebab

Zin in een broodje kebab of shoarma? Probeer dan eens deze super healthy groenten versie. Echt superlekker met de tomatensalsa en yoghurt-knoflooksaus op een pitabroodje.

Wil je liever een snelle versie maken? Verwarm dan de groenten met de marinade in een pan tot deze gaar zijn. Je kunt de kruiden van de marinade ook apart zonder olie in een potje doen en extra veel maken voor een volgende keer. Eet smakelijk! 

Meer gezonde recepten vind je hier.

 

Turkse Groentekebab

 

Voor 4 personen

 

Ingrediënten groentekebab:

  • olijfolie
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 4 pitabroodjes

Ingrediënten voor de marinade:

  • 5 el olijfolie
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 11/2 tl cayennepeper
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl oregano
  • 1/2 tl majoraan
  • 1 tl kruidenzout

Ingrediënten voor de yoghurt-knoflooksaus:

  • 200 ml yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el balsamicoazijn
  • zout/peper naar smaak
  • verse peterselie

Ingrediënten voor de tomatensalsa:

  • 2 tomaten
  • verse peterselie
  • sap van een limoen

 

tomatensalsa

 

Het maken van de marinade:

Meng de olijfolie en alle kruiden goed door elkaar.

 

Het maken van de yoghurt-knoflooksaus:

Doe 200 ml yoghurt in een kom. Pers de knoflook uit en roer samen met een eetlepel balsamicoazijn en wat fijngesneden peterselie door elkaar.

 

Het maken van de tomatensalsa:

Snijd de tomaat in blokjes en doe in een kom samen met het limoensap en wat verse fijngesneden peterselie. Roer goed door elkaar. Voeg evt. nog wat kruidenzout en/of balsamicoazijn toe.

 

Het maken van de Turkse groentekebab:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Maak de courgette, aubergine en paprika schoon en snij in grove stukken. Pel de ui, snipper 1/4 fijn en snijd de rest in grove stukken. Bewaar de fijngesnipperde ui voor de salsa.
  3. Meng in een ovenschaal de groenten met de stukken ui, de marinade met evt. nog wat zout en olijfolie. Bak in het midden van een voorverwarmde oven 45 tot 50 minuten. Schep 2 a 3 keer om.
  4. Maak ondertussen de tomatensalsa en de yoghurt-knoflooksaus.
  5. Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster, oven of pan.
  6. Vul de pitabroodjes naar keuze met groente, tomatensalsa en yoghurt-knoflooksaus.

TIP: Liever een snelle versie maken? Verwarm dan de groenten gewoon in de pan met de marinade.

Meer informatie over gezond afvallen? Kijk dan eens naar mijn succesvolle afslankprogramma’s. 

 

Comments 6

  1. Marieke
    11 februari 2018

    Ik baalde enorm dat ah dit groente pakket niet meer in het assortiment heeft. Maar niet voor lang deze versie is veel lekkerder: Big Merci!

    1. healthybyelisa
      11 februari 2018

      Leuk om te horen Marieke! Smakelijk! 🙂

  2. Maaike
    23 augustus 2018

    Dit is heerlijk, grote favoriet hier thuis, dankjewel!

    1. healthybyelisa
      23 augustus 2018

      Wat leuk om te horen Maaike! Hier valt hij ook zeer goed in de smaak 🙂

  3. Ad Akkerman
    12 maart 2019

    Wij eten dit vanuit de wok met een klein portie kipshoarma. Of reepjes. Met 1 turksbrood voor 2 personen in plaats van de pita broodjes. De kinderen (1.1/2 jaar en 4) lusten het ook graag.

    1. healthybyelisa
      9 april 2019

      Heerlijk! Wat leuk dat de kinderen het ook lekker vinden! Daar word ik blij van!

Write a comment

Gratis voedingsschema gratis dieetschema

Wil jij nu beginnen met gezond afvallen?

Dan heb ik iets heel waardevols voor je. Namelijk een gratis proefweek voedingsschema waarmee je tot wel 3 kilo per week kunt afvallen!

Vul je gegevens hieronder in en download het gratis proefweek voedingsschema!

Bedankt! Je ontvangt het voedingsschema in je inbox.