Verantwoorde pepernoten/kruidnoten

Hoera! De Sint is weer in het land en dan gaan de meeste van ons weer vol gas aan de pepernoten en ander lekkers. Dit moet natuurlijk af en toe ook kunnen. Daarom hier een pepernoten/kruidnoten recept voor een iets verantwoorde variant. En lekker dat ze zijn! Voor de liefhebbers van gevulde speculaas hier een heerlijk recept. Laat het heerlijk avondje maar komen!

 

Ingrediënten

– 140 gr dadels
– 1 a 2 eetl honing
– 2 tl wijnsteenpoeder of bakpoeder
–  1 a 2 eetl koek & speculaaskruiden
– snuf zout
– 125 gr volkoren speltmeel
– 50 gr gesmolten kokosolie
– scheutje water

 

 

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier en week de dadels (ontpit) 10 minuten in heet water.
  2. Doe de dadels samen met een klein scheutje water in de blender en mix tot een pasta-achtige massa.
  3. Doe de rest van de ingrediënten in een kom en voeg ook de dadelpasta toe. Kneed tot een mooi glad deeg.
  4. Maak van het deeg kleine balletjes (ongeveer 50 stuks) en druk een beetje aan op de bakplaat zodat ze een mooie pepernotenvorm hebben.
  5. Bak de pepernoten af in ongeveer 25 minuten.

Let op: Als de pepernoten nog warm zijn zijn ze nog een beetje zacht. Eenmaal afgekoeld zijn ze lekker knapperig. Bewaar de afgekoeld in een luchtdichte verpakking, zo blijven ze lekker knapperig.

 

Comment 1

Write a comment

Gratis voedingsschema gratis dieetschema

Wil jij nu beginnen met gezond afvallen?

Dan heb ik iets heel waardevols voor je. Namelijk een gratis proefweek voedingsschema waarmee je tot wel 3 kilo per week kunt afvallen!

Vul je gegevens hieronder in en download het gratis proefweek voedingsschema!

Bedankt! Je ontvangt het voedingsschema in je inbox.