Zin in een lekker gerecht met vis? Dan zit je helemaal goed met dit superlekkere visragout pannetje! Kabeljauw in een heerlijke, romige kerriesaus.
Ingrediënten Visragout pannetje
4 personen
Rijst of voor 4 pers
2 preien
150 g winterwortel
225 g diepvries tuinerwten
2 laurierblaadjes
1 el bloem
300 ml melk
400 g kabeljauw (duurzaam gevangen)
1 el kerriepoeder
1 knoflookteentje
Zout & peper
Hoe maak je het?
Kook rijst voor 4 personen. Snijd de prei in ringen en de wortelen in dunne plakken.
Verwarm wat olie of een klontje boter in de pan en bak daarin de prei, wortel, laurier en een eetlepel kerrie aan. Pers dan een knoflookteentje uit en voeg toe. Bak een paar minuutjes.
Roer er dan een eetlepel bloem door en giet al roerend de melk erbij. Maak op smaak met peper en zout en laat even een paar minuutjes pruttelen.
Snijd de vis in grove stukken en voeg deze toe samen met de tuinerwten. Laat nog een paar minuutjes pruttelen tot de vis gaar is.
Schep de rijst en visragout op de borden en enjoy!
Tip: Wil je liever minder calorieën en koolhydraten? Serveer de visragout dan met bloemkoolrijst. (Bloemkool in roosjes snijden, malen tot een grove ‘korrel’ in de keukenmachine en kort opwarmen in een pan. Supersnel en easy!)