Zuurkool stamppot met zoete aardappel

Het is net even wat anders een stamppot zuurkool met zoete aardappel. Een lekker en super gezond winterkostje. Zuurkool heeft een probiotische werking die ervoor zorgt dat de spijsvertering en de darmen optimaal werken.
Ook bevat zuurkool veel vitamine C en K. De zoete aardappel bevat veel vezels en o.a. vitamine B die goed is voor haar, lever, ogen en helpt bij de stofwisseling van vetten en eiwitten. Ook zit deze oranje rakker vol met bètacaroteen die o.a. de huid beschermd tegen UV schade.

Ingrediënten:                                      (2 personen)

– olijfolie/kokosolie
– 1 ui
– 500 gram zuurkool
– 500 gram zoete aardappelen
– 250 gram kastanjechampignons
– 150 ml (plantaardige) melk
– 1 theelepel komijnzaad
– paprikapoeder
– zout & peper

Schil de zoete aardappelen, snijd ze in grove blokjes en kook ze goed gaar in ongeveer 15 tot 20 minuten. Snijd de ui fijn en de champignons in plakjes. Verhit wat olie in de pan en voeg een theelepel komijnzaad toe. Bak dit 1 minuutje. Voeg daarna de ui toe en bak tot deze glazig wordt. Voeg daarna de champignons toe en bak een paar minuutjes mee. Maak ondertussen wat (plantaardige) melk warm in een pannetje (100 tot 150 ml). Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Maak op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Roer dan beetje bij beetje de warme melk erdoor tot dat er een stevige puree ontstaat. Voeg dan de champignons, zuurkool en de puree samen en roer goed door elkaar. Garneer met een beetje verse peterselie.

Enjoy!

Gratis voedingsschema gratis dieetschema

Wil jij nu beginnen met gezond afvallen?

Dan heb ik iets heel waardevols voor je. Namelijk een gratis proefweek voedingsschema waarmee je tot wel 3 kilo per week kunt afvallen!

Vul je gegevens hieronder in en download het gratis proefweek voedingsschema!

Bedankt! Je ontvangt het voedingsschema in je inbox.